bonafides014@gmail.com
014/ 236-600

Na cenu utiče

na_cenu_utice

  • LOKACIJA: Atraktivnost lokacije je različita i ona ima značajnu ulogu u kupoprodaji nepokretnosti. Generalno pravilo koje važi na tržistu nepokretnosti je da lokacija na kojoj se nepokretnost nalazi najviše utiče na njenu cenu. Centar grada kao i okolne lokacije imaju najveću cenu dok vrednost lokacije opada kako se ide ka perifernim zonama grada. Obzirom da pokrivamo celu teritoriju grada kod nas možete dobiti sve potrebne i prave informacije o vrednosti Vaše lokacije
  • STRUKTURA I KVADRATURA: Na cenu utiču struktura, odnosno dobar organizacija prostora, funkcionalnost, kao i kvadratura nepokretnosti ovaj faktor je pogotovu izražen kada se radi o stanovima, obzirom da se cena računa po kvadratnom metru, stanovi manje kvadrature u principu imaju veću cenu po metru kvadratnom od velikih stanova.
  • SPRATNOST: Još jedan od faktora koji ima veliki uticaj na cenu, stanovi na prvom, drugom i trećem, kao i četvrtom spratu sa liftom imaju veću cenu, dok svaki sprat više tu cenu smanjuje, takođe kvadrat stana u prizemlju ima nižu cenu.
  • IZGLED NEPOKRETNOSTI: Kvalitetne i održavane nepokretnosti lakše se prodaju, a ako imaju dodatnu opremu onda su i skuplji za razliku od zapuštenih nepokretnosti gde su potrebna dodatna ulaganja.
  • IZGLED ZGRADE: Stan u čistoj i lepoj zgradi sa interfonom i stan u zapuštenoj neodržavanoj zgradi imaju različitu tržišnu vrednost.
  • POLOŽAJ STANA: Sunčan ili ne, stvar ukusa, ali hladan ili topao, kao i to da li je iznad prolaza ili na poslednjem spratu pod pločom, svi ovi faktori imaju veliki uticaj na cenu kvadrata.